nieuws en foto's

In het vakblad van de LBBO (de overkoepelende organisatie voor de beroepsgroepen van intern begeleiders, ambulant begeleiders, gedragsspecialisten, jonge kindspecialisten en beeldbegeleiders) is een artikel opgenomen over Anders! MaAr Hoe?
Esther Jager (directeur van De Zonnewijzer in Bussum) beschrijft de ervaringen van haar school met een training om de sfeer in de klas te verbeteren, waarbij beeldbegeleiding een belangrijke rol speelt.
Lees het artikel hier.
Sinterklaasfeest 2016


Anders! Maar hoe? in het nieuws. (klik voor een grotere versie)

Sinterklaasfeest 2015.


Een les over samenwerken. Deze is zo geslaagd dat het spel in de klas mag komen te liggen, zodat alle kinderen ermee kunnen spelen.


Groepstraining lekker afgerond met een feestje. Een taart met ons logo erop en een heerlijke aardbeiencocktail. De SoVagroep is er druk mee geweest!!


Een schilderij gemaakt de afgelopen weken om te leren om te gaan met stress en faalangst.


Jim uit Hilversum heeft een prijs gewonnen!Normaal verzorgd Anders! Maar hoe? de eindbijeenkomst met een lekkernij. Maar deze keer waren het de 5 kinderen uit de sovagroep die Anders! Maar hoe? wilden bedanken. Een goede sova training kunnen geven op de Da Costaschool in Hilversum.


Reactie van een enthousiaste ouder:

Voor onze zoon was de anders-maar-hoe training het hoogtepunt van de week! Door de open en positieve communicatie voelde hij zich veilig en dat stelde hem in staat zelf ook dingen aan te kaarten. Hij heeft veel handvatten gekregen en we hebben hem in zijn zelfvertrouwen zien groeien! De spelletjes vond hij fantastisch! Ook was er naar de ouders en leerkracht toe een fijne en open communicatie.


Anders MaAr hoe in het Weekblad Wijdemeren van30 oktober 2013. (klik voor groter formaat)


Samenwerking met de leerkracht. De leerkracht heeft samen met de leerling een beloningskaart uitgezocht. Elke dag kan de leerling een aantal smiley`s verdienen en aan het einde van de dag nemen de leerkracht en de leerling de dag door. Zie het resultaat!!


Een dag op de jaarmarkt in Loosdrecht. Veel enthousiaste reacties gekregen!!


Reactie van een enthousiaste ouder:

Onze zoon heeft de SoVa training gevolgd. Hij heeft deze training gevolgd omdat hij op school gepest werd.

Onze zoon heeft 6 trainingen op de basisschool gehad en 4 in de brugklas. De grote kracht van de SoVa training van anders-maar-hoe is dat de training op school wordt gegeven.

Op de basisschool was een vertrouwde omgeving wat voor onze zoon erg prettig was. Hij hoefde nu niet uit school nog naar een onbekende plek toe maar kon onder schooltijd met de training aan de slag.

Ook de leerkracht werd betrokken bij de training zodat de leerkracht onze zoon binnen de klas verder kon begeleiden. Ook werd er soms een klasgenoot betrokken bij de training.

En in de brugklas was de begeleiding van de eerste weken op een nieuwe school erg fijn. Onze zoon kon nu meteen met de dingen aan de slag waar hij tegen aan liep op de nieuwe school.

We hebben onze zoon zien veranderen van een onzekere jongen met weinig zelfvertrouwen in een zekere jongen met meer zelfvertrouwen. Vooral van de lessen over de houding heeft hij enorm veel geleerd.

Wat het allerbelangrijkste is wat hij geleerd heeft, is dat hij mag zijn wie hij is. Hij mag er zijn met al zijn goede en ook minder goede eigenschappen. En dat doet hem ontzettend goed.

We merken nog dagelijks dat de training hem erg goed heeft gedaan en nog steeds doet. Hij gaat nu, sinds een paar jaar, weer met plezier naar school waar hij leuke vrienden heeft! Hoe druk je gevoel van blijdschap, opluchting over dat het nu zo goed met David gaat op papier uit? We zijn nog steeds elke dag blij dat we David de training hebben laten volgen. Van te voren weet je niet hoe zo’n training in zijn werk gaat. Maar David heeft zich er helemaal volledig in gestort en had een erg goede klik met jou (en ook dat is enorm belangrijk!)!

De training op deze manier gegeven werkt ontzettend goed!


Een supportgroep om trots op te zijn. Iedereen hoort er weer bij. Goed gedaan kids!


Twee kinderen hebben na iedere bijeenkomst een creatieve verwerking gemaakt van wat ze geleerd hebben tijdens de bijeenkomst. En na een aantal bijeenkomsten is dit het resultaat.


Ouders zijn erg druk geweest met het maken van inspirerende schaalscore voor hun zoon! Wat een samenwerking. Zij nemen elke dag de dag door met behulp van deze voetballers.


Zijn doel was behaald, als afsluiting van de training mocht hij bij de Lokale Omroep Spakenburg een programma bijwonen en zelfs zelf achter de microfoon plaatsnemen en een gedeelte presenteren.


In de klas laat de juf het terugkomen. Wat een samenwerking!


Een complimentenposter


artikel in de Bunschoter